خوردن مخلوطی از یک قاشق غذا خوری عسل و آب یک نیمه لیموترش تازه در یک لیوان آب گرم، در سرماخوردگی بسیار توصیه میشود. این شربت حساسیت سینه را تسکین میدهد و دارای قدرت ضدعفونی کنندگی بالایی است.
شلغم ماده غذایی مفیدی است زیرا منبعی غنی از ویتامین وC B است اما ایرانی ها قرن هاست که از شلغم پخته شده به عنوان سرماخوردگی به خصوص برای افرادی که دچار سرفه هستند، استفاده می کنند.
از قدیم خوردن پیاز در سرماخوردگی توصیه میشد. به دلیل اینکه دارای مواد شیمیائی دارد که برای بهبود برونشیت و سایر عفونتها مفید است .
فلفل تند باعث باز شدن سینوسها و رقیق شدن ترشحات ریهها میشود و خردل هم ترشحات مجاری تنفسی را رقیق میکند.
موز باعث بهبودی ناراحتی معده میشود که معمولا در سرماخوردگی به وجود میآید.مصرف فلفل دلمهای هم به دلیل داشتن ویتامین C، توصیه میشود. همینطور هویج که دارای بتاکاروتن زیادی است.از خوردن پرتقال و لیمو شیرین هم که حتما میدانید نباید غافل شوید.
سیر با داشتن مادهای به نام «آلیسین» خواص ضدعفونی کنندگی و ضدباکتریایی دارد. نتایج یک پژوهش آمریکایی نشان میدهد افرادی که روزانه سیر مصرف میکنند کمتر سرما میخورند و زمانی که دچار سرماخوردگی میشوند علائم سرماخوردگیشان خیلی زود از بین میرود.
با داروهای گیاهی سادهای که معمولا در خانهها پیدا میشود هم میتوانید کمی سرماخوردگی را درمان کنید. یکی از این داروها آویشن است. آویشن سرشار از فنول است و یک ضدعفونی کننده موثر محسوب میشود. متخصصان معتقدند که این گیاه برای درمان التهاب مجاری تنفسی مفید است.
دو قاشق چایخوری آویشن را در یک فنجان آب جوش ریخته و اجازه دهید به مدت ۱۰ دقیقه دم بکشد. محلول را صاف کنید و روزانه سه مرتبه از این دم کرده میل کنید.البته خوردن آویشن برای زنان باردار و کودکان کمتر از ۲ سال توصیه نمیشود.